Hihetetlenül gyorsan érhetünk el Párizsba és Münchenbe vonattal, ha ez a fejlesztés megvalósul

Ausztria a következő tizenhat évben igencsak nagyszabású vasúti átalakításokba kezd.

2040-ig az osztrák vasút (ÖBB) és a kormány több tucat új útvonalat és összeköttetést szeretne megvalósítani, bővítené a nemzetközi összeköttetéseket, és szorosabb hálózatba szervezné a regionális közlekedést valamint az agglomerációkat.

Az elképzelés jelenleg még csak tervezetként létezik, de a lakosok is elmondhatják majd a véleményüket, mielőtt végleges formát öltene, várhatóan még az idén.

Annyit már most lehet tudni, hogy a vízió huszonöt területet érint és hatvanhét projektet foglal magába. Kiemelt figyelmet kap a Felső-Ausztrián át Bajorországba vezető út, a New Innkreisbahn (NIB) ahol új, két vágányú vonalat építenek. Ez drasztikusan lerövidíti majd a Bécs és München közötti menetidőt, amely négyről két és fél órára csökken.

Gyorsabban lehet majd ugyanakkor eljutni a távolabbi nemzetközi úti célokra, például Párizsba is.

Javulni fognak a bécsi helyi közlekedési szolgáltatások is a Heiligenstadt negyed és a Praterkai vasútállomás közötti vonal bővítésével, és a Bregenz környéki vasútvonalak ráncfelvarrása szintén fellendíti a közlekedést a Rajna-völgy egész területén.

A fejlesztés költségei mintegy 26 milliárd eurót tesznek ki, 2040-ben pedig a vonatok évente 255 millió kilométert fognak megtenni, ami másfélszer több, mint manapság.

Ausztriából már most nagyon színvonalas, gördülő hotelnek is beillő vonatokkal utazhatunk, nem csoda, hogy olyan sokan szeretik az országot.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

párizs | münchen | vasút | ausztria | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom