Fellélegezhetnek az osztrákok: néhány nap múlva jelentős enyhítések jönnek

Jó hírt kaptak az oltatlanok.

Ausztria a jövő héten megkezdi a korlátozások enyhítését – közölte Karl Nehammer kancellár szombaton. Ennek eredményeként lehetővé teszik az üzletek és éttermek hosszabb nyitva tartását, és enyhítik az oltatlanokkal szembeni korlátozásokat. Mindezek azért történhetnek meg, mert az omikron variáns a magas fertőzési számok ellenére kevesebb kórházi kezelést eredményez.

Február 5-től Ausztria éjfélig meghosszabbítja az éttermek és üzletek megengedett maximális nyitvatartási idejét, és huszonötről ötvenre növeli a rendezvényeken megengedett résztvevők létszámát. "Most olyan helyzetben vagyunk, hogy enyhíthetünk, ami egyúttal lehetővé teszi az embereknek, hogy egy kicsit fellélegezzenek" – mondta a kancellár.

Következő lépésként Ausztria február 12-től megszünteti az úgynevezett "2G-szabályokat" is, amelyek például nem tették lehetővé az oltatlanok számára a nem létfontosságú üzletek látogatását.

Nehammer elmondta, hogy február 12-től az üzletekbe való belépés mellett február 19-től enyhítik az éttermek látogatására vonatkozó  szabályozást,

és a negatív teszteredménnyel rendelkezők is mehetnek éttermekbe és felkereshetik a turisztikai látványosságokat.

Eközben Norvégia 2020 márciusa óta tíz napos karanténra kötelezte a nem uniós országból érkezőket. November végén aztán módosította a szabályait, lehetővé téve, hogy a turisták az érkezést követő hetvenkét órával elvégzett negatív PCR-teszttel kikerülhessenek a karanténból. Most azonban teljesen eltörölte ezt a kötelezettséget.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

február | 2g | szabály | üzlet | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom