Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Az utazó parkolóhelyet keresett, és közben nem vette észre, hogy már a középkori hídon jár.

A 34 éves turista egy bérelt Fiat Pandával hajtott fel a Ponte Vecchióra, és a rendőrök állították meg az üzletekkel szegélyezett gyalogoshídon, mindjárt egy ötszáz eurós (195 ezer forintos) bírságot a kezébe nyomva. Mint az utazó elmondta, parkolni akart valahol, és közben elkeveredett.

A harminc méter hosszú Ponte Vecchiót az Arno legkeskenyebb részén kezdték építeni még 996-ban, végül mintegy 350 évvel később készült el,

összekötve a Pitti-palotát és a Piazza Repubblicát. A 16. században Girogio Vasari egy titkos folyosót is épített a tetejére I. Cosimo de’ Medicinek. Ez volt az egyetlen firenzei híd, amelyet nem bombáztak le a második világháborúban.

Ennél egyébként kevesebbért is be lehet gyűjteni több száz eurós bírságokat Olaszországban és más helyeken.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Firenze | autó | bírság | Ponte Vecchio

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom