Az elektromos csónakmotor hasznosításának lehetőségei a sikeres horgászatoknál

Milyen szerepet tölthet be az elektromos csónakmotor a sikeres horgászatok szempontjából? Melyik horgász módszereknél lehet egyáltalán létjogosultsága az elektromos csónakmotor bevetésének? A cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Miért lehet egyáltalán szükség csónakmotorra egy-egy horgászatnál?

Leginkább azért, mivel nem minden víztípus nyerő helyeit lehet elérni a partról. Vagyis hiába optimalizáljuk a felszerelést és dobunk el akár száz vagy százötven méteres távolságra is, az igazán nagy vízfelületeken mindez édeskevés.

Vehetjük példaként a Balatont, a Velencei-tavat vagy a Tisza-tavat. Ezek egytől egyig beláthatatlan nagyságú tavak, amelyeken mindenképp szükség lehet a csónakra a horgászatok sikeréhez. Nem beszélve a folyóvizekről, amelyeknél szintén korlátozott lehetőséget biztosít csak a vízparti horgászat a halfogás tekintetében.

Amiért az elektromos csónakmotor alkalmazása lehet a célravezető

Több, egymástól különálló érv is alátámaszthatja az elektromos csónakmotor alkalmazásának a hasznosságát. Eleve lényeges különbség, hogy a benzinnel működő csónakmotorokkal szemben az elektromos csónakmotor gyakorlatilag hang nélkül dolgozik.

Vagyis szinte észrevétlenül közelíthetjük meg a segítségével a horgászhelyünket, ami egy állóvizen korántsem elhanyagolható tényező. Ráadásul borzasztó egyszerű maga a működtetés is. Nem kell hozzá más, mint egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező akkumulátor.

Amint az akkumulátor és az elektromos csónakmotor között sikerül megoldani a kapcsolatot, onnantól kezdve máris szabadon közlekedhetünk a vízen. Nem beszélve annak a tényéről sem, hogy mindezt környezetbarát módon tehetjük meg, elvégre az elektromos működésnek köszönhetően az üzemanyag elégetéséről nem beszélhetünk.

Melyik horgász módszerek esetében jelenthet extra hatékonyságot az elektromos csónakmotor?

Többféle horgászmódszer is felsorakoztatható abból a szempontból, hogy mikor és milyen esetekben hasznosulhat leginkább az elektromos csónakmotor. Mindenekelőtt a pergetőhorgászatokat kellene megemlíteni, amelyeknél a Damil.hu webáruházban beszerezhető elektromos csónakmotor elképesztően hasznos szolgálatot tehet.

Aztán ott van a manapság egyre többeket megfertőző bojlis horgászmódszer. Bojlizásnál a sikeres horgászat sokszor kívánja meg azt, hogy az egyszerű bedobás helyett a behordást válasszuk. Vagyis csónakba kell ülni, és hajszálpontosan a kívánt helyen kell letenni a végszereléket.

Ha pedig érkezik a kapás, a hal pedig tőlünk jókora távolságra kezd el húzni, akkor nincs mese, az elektromos csónakmotor segítségével úgymond fölé kell állni. Természetesen a hagyományos nádi pontyozás, avagy a cserkelő horgász módszerek egyik romantikus vállfaja is sikeresen művelhető, ha elektromos csónakmotor segíti a dolgunkat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram