Az EU keményen betehet az amerikai és az orosz turistáknak

Egy amerikai lap hozzájutott egy készülő embargós listához.

A The New York Times tegnap közölt cikke szerint egy friss Európai Unió-s listán az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Brazília nem szerepel azok között az országok között, amelynek állampolgárai beléphetnek az unió területére július elsejétől. Az ok: ezekben az országokban nem kezelték megfelelően a koronavírust.

A mérvadó amerikai napilap természetesen az esetleges döntés amerikai implikációira koncentrál, szerintük ez a döntés csapás az amerikai presztízsre nézve, az újság az okot az amerikai elnök intézkedéseiben látja – holott sok esetben egyes államok kormányzói vagy nagyvárosok polgármesterei a felelősek. Az Amerikai Egyesült Államokban 2,3 millió regisztrált fertőzés történt, az elhunytak száma pedig 120 ezer felett van.

Annak idején mi is megírtuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok március 11-én, viharos gyorsasággal, az EU-t nem figyelmeztetve jelentette be, hogy az ország lezárja a határait az EU-ból érkező forgalom előtt.

Idén nyáron valószínűleg nem jönnek az amerikai, orosz és brazil turisták

A The New York Times által megszerzett listán érdekes módon szerepel az a Kína, amely jelenleg Pekingben nagy erőkkel küzd egy újabb kitörés visszafogása érdekében. A turizmusban érdekelt szereplők nyilván nem örülnének az amerikai turisták bojkottjának, ugyanis minden évben utazók milliói érkeznek a tengerentúlról, hatalmas vásárolóerőt reprezentálva.

Az elmúlt két hétben statisztikák szerint az Európai Unióban 100 ezer emberre tizenhat új fertőzéses eset jutott, ez az Amerikai Egyesült Államokban százhét, Oroszországban nyolcvan, míg Brazíliában százkilencven.

Mi a véleményed?

európai unió | amerikai egyesült államok | oroszország | koronavírus | embargó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom