Az ősök szelleme kísért ebben a kivételesen szép angol szállóban

Több száz éves kúria alakult át hotellé. De még milyen hotellé!

A Red Deer építésziroda valósította meg ezt az óriási projektet, mely során az angliai Cheshunt településen 1763-ban épült magánrezidenciából alakítottak ki egy gyönyörű szállodát.

A Birch Hotel alapítói, Chris King és Chris Penn szerették volna, ha a luxust teljesen újradefiniálhatják a hotelben. Mert szerintük a luxust mint szót, annyira túlhasználták, hogy már degradáló jelző lett, és a luxushotel kifejezés paraméterei is nehezen meghatározhatók.

Szerintünk a luxus az, amikor mély érzelmi kapcsolatot tudunk megteremteni a vendég és a vendég által lakott tér között. Egy hotel nemcsak hálószobák és okostechnológia, hanem olyan emlékezetes élmény, amelynek értéke van, és amelytől hűséges lesz a vendég a hotelhez."

A hotelben száznegyven szoba található, melyeket nagyon finom esztétikai érzékkel alakítottak ki: kicsit visszabontották az eredeti falakat, picit ráfestettek itt-ott; néha megmutatják a villanykötegeket, megint máshol pedig egyszerű rattanokatt használnak, szóval összességében nagyon eklektikusan – de ízlésesen – keveredik az 1700-as évek eleganciája és a modern niche. Tévét egyet sem fogunk találni, a tervezők szándékosan csatolták le a vendégeket a mindennapok képernyős stresszéről.

Felírtunk ide egy utat magunknak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adam Firman) 

Anglia | hotel | kúria | cheshunt | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom