Az üde kert titka a megfelelő vízellátottság

Amikor egy szép, növényekben gazdag, burjánzó kertet látsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csupán a rendszeres karbantartás, hanem a megfelelő vízellátottság is közrejátszik abban, hogy a kinti enteriőr olyan megkapó. Ugyanakkor nem kell napi szinten kint állni az udvarban egy slaggal, enélkül is szépek lehetnek a növények.

 

A Kertelünk kertépítés mellett automata öntözőrendszerek telepítésével is foglalkozik, akár önálló megbízásként vagy komplett kültéri rész tervezése és kivitelezése részeként. A rendszernek nagyon sok előnye van, így nem csoda, hogy egyre többen döntenek mellette.

Milyen előnyei vannak az öntözőrendszernek?

Akár automata, akár félautomata öntözőrendszerről van szó, a legnagyobb előny, hogy nem kell egy slaggal körbejárni az udvart és egyesével megöntözni az összes növényt. Ez ugyanis rengeteg idő- és vízpazarlással járhat együtt. Szükség esetén a rendszer bármikor bővíthető, ha a kertbe újabb ágyások és növények kerülnek.

Az öntözőrendszer szolidan megbújik a kertben, így nem zavar be a kinti enteriőrbe. Nincsenek kiálló fekete csövek, melyek elrontanák az összképet. Az elmúlt évek szélsőséges, forró nyarai a növényeket is megviselik, hiszen megfelelő vízellátottság nélkül minden elszárad, elkókad.

Az öntözőrendszer megadott időszakban a növények vízigényének megfelelően öntözi meg a kertet, méghozzá felügyelet nélkül. Így egy fárasztó napot követően nem szükséges még a locsolással is bajlódni. Ez azért is előnyös, mert a legtöbb ember nem tudja, mennyi vizet kellene önteni a növényekre, így jellemzően vagy túlöntözi az udvart vagy alig kapnak vizet a növények. Egyik opció sem a legjobb, ezért ha az a cél, hogy még a legmelegebb napokon is szép legyen a kinti rész, akkor ajánlott öntözőrendszert alkalmazni.

Nyaralj, pihenj, a munkát más elvégzi helyetted!

Azok, akik valóban törődnek a kerttel, komoly bajban vannak a nyaralás közeledtével, hiszen találni kell valakit, aki elvégzi a munkát a távollét során. Ekkor jellemzően valamelyik barátot vagy családtagot tudod megkérni, ám nem lehetsz benne biztos, hogy lelkiismeretesen végig locsolja a növényeket. Könnyen lehet, hogy túlbuzgó és elárasztja a kertet vagy pont ellenkezőleg, siet és mielőbb le akarja tudni a munkát.

Ha rendelkezel egy öntözőrendszerrel, akkor egész nyugodtan elmehetsz akár hetekre is nyaralni. Amikor hazatérsz, ugyanolyan szépek lesznek az udvaron a növényeid, mint amikor elmentél.

Milyen kertekben működhet?

Teljesen mindegy, hogy milyen stílusú kertben van szükség a rendszer kiépítésére, minden esetben működhet. Az viszont nagyon fontos, hogy szakember végezze el a telepítést, hiszen a megfelelő szaktudás és szakmai tapasztalat elengedhetetlen a minőségi és hosszú távú rendszer kialakítása érdekében.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom