A giccs enyhe kifejezés erre a grandiózus bacchanáliába folyó londoni étteremre

A világhírű és igen megosztó Damien Hirst jegyzi a szobrokat, a végeredmény pedig egyszerre túlburjánzó, de giccsessége ellenére mégis teljesen magával ragad.

A Martin Brudnizki Design Studio álmodta meg a nagyon posh Mayfair-negyedben, Londonban a Bacchanalia London névre keresztelt éttermet.

A Mount Street 1. alatt található étteremben elképesztő burjánzásban kapjuk a klasszikus görög-római hangulatot, melyeket a gyakran igen provokatív alkotásairól híres brit művész, Damien Hirst szobrai tesznek még vadabbá.

A december elsején nyílt étteremben öt monumentális Hirst-szobrot láthatunk: egy szárnyas oroszlánt, egy unikornist, amin szárnyas szerelmesek vágtatnak, egy másik egyszarvút és két szobrot, melyek Bacchust és Medúzát ábrázolják. A falat padlótól plafonig Gary Myatt óriási festménye foglalja el, Thomas Couture francia művész 1847-ben festett Rómaiak a hanyatlás korában című olajfestményének mai átirata, ahol laptopokkal és iPhone-okkal folyik a modern dekadencia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

De nem csupán mai alkotások kaptak helyet a Bacchanalia Londonban; több kiállított mű kétezer évnél is régibb, valamint háromszáz 24 karátos aranylevelet is felhasználtak a díszítésnél, nem is beszélve a Heszperidák kertjét megidéző női vécé 400 ezer mozaikjáról (a férfi mellékhelyiség koromfeketéjét pedig Hádész alvilága ihlette).

(Fotók: Johnny Stephens Photography, forrás: Dezeen)

london | étterem | damien hirst | mayfair | bacchanalia london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom