Többé nem lehet hegyet mászni ezen a magyarok által is nagyon kedvelt szigeten

A délkelet-ázsiai sziget népszerű úti cél nemcsak pazar tengerpartja, de vulkanikus hegyei miatt is. A turistákat azonban kiutasíthatják Baliról, ha megmásszák ezeket.

Bali hegyei elképesztő látványt nyújtanak a hatalmas rizsföldek és a remek strandok szomszédságában. A hegyeket azonban szentnek tartják, ahol istenek élnek, így azonnali hatállyal, hivatalosan is megtiltották a hegymászást és a túrázást.

A szabály mind a huszonkét hegyre érvényes,

így a Batur-hegyre is, ahonnan eddig a turisták páratlan napfelkeltében gyönyörködhettek.

A tilalom nemcsak a külföldiekre, hanem a belföldi utazókra és a helyi lakosságra is vonatkozik. Kivételt képeznek ez alól a vallási szertartások és a természeti katasztrófák kezelésére irányuló akciók.

A szabályt azt követően hozták, hogy több turista is helytelenül viselkedett a szent helyeken. Többen meztelenre vetkőztek és így pózoltak például egy szentnek tartott hétszáz éves banyánfán, míg egy másik turista az Agung-hegyen mutogatta fedetlen fenekét az isteneknek.

I Wayan Koster, Bali kormányzójának törvénytervezete már a népképviseleti tanács tagjai előtt van, és elfogadásra vár.

Egyre több korlátozást kénytelenek Balin bevezetni a rendetlen külföldiek miatt, így például motort sem bérelhetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

hegymászás | korlátozás | bali | hegy | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom