Döntöttek a magyarok egyik szeretett úti célján, megadóztatják a turistákat

Bali már régóta pedzegeti, hogy idegenforgalmi adót vezet be, és most el is jött ez a pillanat.

Február 14-től ugyanis a külföldi turistáknak 150 ezer rúpiás, azaz körülbelül 3500 forintos illetéket kell fizetniük, hogy beléphessenek a szigetre. Az illetéket a tartományba külföldről vagy az ország más részeiről érkező külföldi turistáknak kell befizetniük még az érkezésük előtt a Love Bali weboldalon keresztül. A belföldi indonéz turistákra nem vonatkozik a kötelezettség.

A befolyt összeget a gyönyörű tájairól ismert úti cél környezetének és kultúrájának védelmére tervezik fordítani.

A hivatalos adatok szerint tavaly január és november között csaknem 4,8 millió turista kereste fel Balit, és 2023 novemberében a legtöbben, több mint százezren Ausztráliából érkeztek. Őket az indiai, a kínai és szingapúri turisták követték. Az idegenforgalom Bali GDP-jének mintegy hatvan százalékát adta a járvány előtt.

Ám a helytelenül viselkedő turisták az elmúlt években sok bosszúságot okoztak a helyieknek. Tavaly márciusban például egy orosz férfit utasítottak ki a szigetről, miután meztelenre vetkőzött az Agung-hegyen, a hinduk egyik szent helyén. Időközben a hatóságok azt is bejelentették, hogy megtiltják a külföldi turistáknak a motorkerékpár használatát, miután az utazók gyakran áhágják a közlekedési szabályokat.

Bali csodálatos hely, hiszen mindenki számára akad ott valami egészen lehengerlő, de van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt utazást tervezünk oda, legyen szó borravalóról, közlekedési kultúráról vagy éppen az utcákon kóborló kutyákról. Ha pedig a lehető legkedvezőbb árakat szeretnénk kifogni, ebben a hónapban érdemes utaznunk.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

idegenforgalmi adó | belépés | illeték | bali | indonézia

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram