Sokan menekülnek ide a tél elől, de egyre kevésbé látják szívesen a spórolni vágyó turistákat

Bali illetve egész Indonézia remek menekülési utat kínál a tél elől, vonzerejéhez pedig eddig megfizethetősége is hozzájárult. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

Az ország ugyanis negyven vagy akár hetvenöt százalékos helyi adót akar kivetni a szórakoztatóipari egységekre. Úgy tűnik, az intézkedés nem titkolt célja, hogy elriassza az olcsó mulatságra pályázó turistákat, és sok más úti célhoz hasonlóan a többet költő látogatók kegyeit igyekszik elnyerni, elsősorban a wellnessturizmuson keresztül.

Több kezdeményezés is indult már azzal a céllal, hogy Indonézia egészségturisztikai lehetőségeit hangsúlyozza illetve fejlessze, de eddig egyik sem valósult meg.

Az említett adó azonban nemcsak a turistákat „büntetné“, hanem a klubokban, karaokebárokban dolgozókat is. Egyes fürdőtulajdonosok már jogi lépéseket is tettek. A Szállodák és Éttermek Szövetsége is a munkahelyek tömeges megszűnésének veszélyét látja, mondván, hogy az adóemelés túl magas ahhoz, hogy ne érezzék meg az utazók az áremeléseket.

Bali egyébként éppen decemberben vezetett be új, hatvan napos turistavízumot, korábban pedig még digitálisnomád-vízumról is szó esett, hogy a látogatókat hosszabb tartózkodásra ösztönözze.

Bali persze továbbra is csodálatos hely, hiszen mindenki számára akad ott valami egészen lehengerlő, de van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt utazást tervezünk oda, legyen szó borravalóról, közlekedési kultúráról vagy éppen az utcákon kóborló kutyákról.

(Forrás: eTurboNews, képek: Unsplash)

 

költségek | bali | indonézia | turizmus | adó

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom