Olyan dolgot tesz Károly király a kastéllyal, ahol Erzsébet királynő elhunyt, amire soha nem volt még példa

Július és augusztus között látogatható lesz a Balmoral kastély, a brit királyi család skóciai rezidenciája, ahol Erzsébet királynő utolsó napjait töltötte.

A brit királyi család skót nyaralóhelye, a Balmoral kastély 1855-ös elkészülte óta először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy privát túrák keretében lehessen felfedezni a belső tereket. Azok, akik július 1. és augusztus 4. között ellátogatnak a kastélyba, megtekinthetik az uralkodó, Károly király és felesége, Kamilla által használt tereket és szobákat.

Mint ismert, Balmoral kertjében 1931 óta minden tavasszal tehetnek egy sétát az érdeklődők, korábban pedig a báltermet is megtekinthették, a privát helyiségek azonban idáig nem voltak látogathatók.

A Skót-felföldön található Balmoral a Sandringham kastély mellett Károly király személyes tulajdonát képezi. Az ingatlanokat II. Erzsébet 2022 szeptemberében bekövetkezett halálát követően örökölte meg. Köztudott, hogy a Balmoral kastély a néhai királynő egyik kedvenc helyének számított; Eugénia hercegnő egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, nagymamája ott volt a legboldogabb.

Úgy tudni, Károly is szeret ide elvonulni, különösen rajong a Balmoralt körülvevő dombokért és a friss levegőért, ami nélkül egész egyszerűen üresnek érzi magát.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

király | balmoral | királynő | kamilla | károly

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram