Álomexpedíció: Bálnákkal úszkálhatunk az éjféli nap fényében Izlandon

A vadon élő állatokkal való találkozás mindig különleges, a bálnákkal való közös úszkálás pedig még inkább az. Egy utazási iroda azonban karnyújtásnyira hozza ezt a nem mindennapi élményt, ráadásul úgy, hogy az egyik leglátványosabb természeti jelenséggel párosítja.

Izland a víz, a hegyek és a jég országa, ahol sarkvidéki állatok sokasága talál otthonra. A szigetországot a púpos bálnák is előszeretettel látogatják, a Black Tomato utazási iroda pedig meg is ragadja ezt, hogy

egy álomexpedícióra csábítsa az éjféli nap fényében a turistákat.

A kaland az Akureyri part mentén kezdődik, ahová a bálnák szívesen látogatnak. Ráadásul az utazást úgy időzítik, hogy pontosan az éjféli nap fényekor kezdődjön. A természeti jelenség az Északi-sarkkörtől északra eső helyeken fordul elő, a nyári napfordulót követően a nap egész egyszerűen nem megy le a horizont alá.

A szervezők szerint a vadon élő állatokkal való találkozás veszélytelen, és nem okoz kárt az állatoknak sem,

szó sincs azok kizsákmányolásáról vagy a velük szembeni negatív hatásokról.

Úgy vélik, a bálnákkal való közvetlen interakció jó lehetőséget biztosít arra is, hogy felhívják a figyelmet az állatfaj védelmének kérdésére is és az óceáni ökoszisztémában elfoglalt döntő szerepükre. A Black Tomato kiemeli azt is, hogy a turisták nem léphetnek kapcsolatba semmilyen formában az újszülött borjakat gondozó nőstény bálnákkal, illetve minden állat viselkedését tiszteletben tartják.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

izland | expedíció | púpos bálna | éjféli nap

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom