Ha csak egy könyvet olvashatnánk el Basquiat-ról, ez lenne az

A Taschen nem tud hibázni. Most sem tette.

Valami lehet a levegőben, mert erős Basquiat-reneszánsznak lehetünk tanúi. Talán ebben benne van, hogy tavaly tavasszal rekordáron, 110 millió dollárért kelt el egy cím nélküli festménye egy árverésen. Jelenleg a párizsi Fondation Louis Vuitton-ban látható egy grandiózus kiállítása, most pedig itt a Taschen zseniális könyve.

A 27 évesen elhunyt művész halálakor a világ egyik leghíresebb fiatal művészének számított. Expresszív stílusát a dzsessz, az ökölvívás, a kosárlabda és az utcai kultúra ihlette. A taschen könyve vibráló bepillantást enged a géniusz életművébe rajzok, festmények, naplóiba rajzolt vázlatok segítségével. Az értelemszerűen gazdagon illusztrált mű időrendbe szedve mutatja be a művész életét, de akad itt még sok idézet Basquiat-ról magától Basquiat-tól, kortársak visszaemlékezései, elemzések. Karácsonyfa alá remek ajándék lehet, mi biztosan örülnénk neki.

Jean-Michel Basquiat. 500 oldal, keményborítás. Ár: 150 euró.

Ez is érdekelhet:

Soha ennyit nem fizettek még árverésen élő művész alkotásáért

A Christie’s aukciós ház licitjén a korábban jósolt nyolcvanmillió dollárnál is többért kelt el a 81 esztendős David Hockney egyik képe.

taschen | könyv | pop art | Jean-Michel Basquiat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom