Több órára bezár a Szent István Bazilika augusztus 20-án, ekkor nem érdemes odamenni

Augusztus 20-án, a Bazilika búcsúnapján módosított nyitvatartás és miserend lesz érvényben – jelentette be közösségi oldalán a Szent István Bazilika. Ennek értelmében a templomtérben 8.30-kor és 10 órakor lesz szentmise. A 10 órai misét Mohos Gábor püspök atya celebrálja, amelynek során a koronaőrök a Szent Jobbot elhelyezik a szentélyben.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a jegyiroda ezen a napon zárva tart. 13 órától pedig biztonsági átvizsgálás miatt a Bazilikát és a Szent István teret lezárják és délután 15 órától nyitják meg ismét az ünnepi misére érkezők előtt.

A hagyományoknak megfelelően 17 órakor kezdődik a Bazilika előtti téren az ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet. A szentmisét bemutatja Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Püspöki Kar tagjaival, szentbeszédet mond Bernard Bober kassai érsek.

(Fotók: Getty)

szent istván-bazilika | Szent Jobb | augusztus 20. | szent istván nap | szent istván

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom