Egy hétig ismét a divaté lesz a főszerep Budapesten

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár tizenharmadik alkalommal, 2024. január 22. és 28. között rendezi meg a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW). A divathét fő helyszíne a Szépművészeti Múzeum épülete lesz, a Fashion Hub sokszínű, főként a Z generációra fókuszáló programjainak pedig az Andrássy úti Hungarian Art and Business épülete ad otthont. 

A Budapest Central European Fashion Week az elmúlt évek során a közép-európai régió egyik legfontosabb divateseményévé vált, a szakma képviselői, a vásárlók, a tervezők, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának első számú platformja a térségben.

A január 22. és 28. közötti programsorozaton több mint húsz márka mutatkozik be. Az egyes kategóriákat az előző szezonban bevezetett szakmai elvek mentén, a rendezvényt támogató tanácsadó testület, az Advisory Board által kidolgozott kritériumrendszer alapján alakítják ki.

A magyarok mellett régiós tervezők munkáival is találkozhat a közönség azzal a célkitűzéssel összhangban, hogy az esemény egyfajta hidat képezzen a térség országai között a szakmai színtéren. A régiós márkák jelenlétével emelt központi rendezvény lehetőséget teremt a kreatív ágazatok exporttevékenységének növelésére, a bemutatkozás egyúttal ugródeszkát is jelent a márkák számára a nemzetközi piacokra. A catwalk showknak és kollektív bemutatóknak

a hazai és egyetemes művészeti örökség kiemelkedő helyszíne, a Szépművészeti Múzeum épülete ad otthont.

Az előző szezonban találkozhatott a közönség a BCEFW történetében először a Fashion Hub koncepciójával. A nemzetközi divathetek szakmai gyakorlatát követve, az ott megrendezett tematikus, ingyenes programok kötetlen formában mutatják be a divat világát. A BCEFW teljes ideje alatt, a Fashion Hub az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében várja a látogatókat. A szakmai előadások, fenntarthatóság és technológiai innovációkra fókuszáló

workshopok, kerekasztal-beszélgetések kifejezett célja a fiatalok, a Z generáció megszólítása, inspirálása a divat irányába.

–Az MDDÜ stratégiájának kiemelt célkitűzése, hogy erősítse a hazai divat- és dizájnipar pozícióját a régiós színtéren, az ennek jegyében megrendezett események pedig az ország turisztikai vonzerejét is növelik – mondta Jakab Zsófia A Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, majd hozzátette: a BCEFW helyszínválasztása országimázs szempontjából is nagyon előnyös, hiszen az érdeklődők, a nemzetközi szakmai közönség és a média képviselői a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, a Hősök tere és az Andrássy úti HAB épületének lokációjába,

a főváros egyik legfontosabb turisztikai központjába látogatnak.

A BCEFW helyszínei és programjai ötvözik az értékőrzés és a modernitás jegyeit. A Szépművészeti Múzeum a művészeti örökség üzenetét hordozza, a Fashion Hub pedig az új generációt állítja középpontba. Az esemény amellett, hogy hagyományteremtő céllal fekteti le legfontosabb szakmai elveit és koncepcióit, folyamatosan megújul, színesíti programjait. Azon túl, hogy a divatszakmai események között az egyik legmeghatározóbb a régiós színtéren, a múlt és jövő inspirációinak izgalmas találkozását hozza el.

(Fotók: BCEFW)

Budapest Central European Fashion Week | budapest | bcefw | divathét

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom