Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Ma már nem elég vonzó a tömegeknek, ha egy múzeum páratlan műgyűjteménnyel rendelkezik?

A bécsi Művészettörténeti Múzeum így gondolja, így aztán felkérték az amerikai filmrendezőt, Wes Andersont, hogy rendezzen egy kiállítást az intézményükben. A sajátos és könnyen felismerhető esztétikával rendelkező amerikai igent mondott, és feleségével, a művész Juman Malouffal együtt létrehozták a Spitzmaus múmia egy koporsóban és egyéb kincsek című kiállítást, ami úgy hangzik, hogy az akár egy új filmjének címe is lehetne.

A tárlat a cickánymúmia mellett négyszáz műtárgyat mutat be, kezdve az egyiptomiaktól egészen a németalföldi mesterekig. A kiállításban Anderson esztétikája egyértelműen látható, a kedvenc színeiből nem egy megjelenik, legfőképpen a smaragdzöld. Egyes vélemények szerint a Kunsthistorisches Museum lépése meglehetősen ellentmondásos, mert egy hollywoodi celebritással akarnak profitot termelni, szerintünk viszont remek lépés, és friss gondolkodásról árulkodik.

A kiállítás 2019. április 28-áig látható a bécsi Kunsthistorisches Museumban.

Ez is érdekelhet:

Így lehet két olasz nemessel bejárni Itáliát

Olaszország ismert és kevésbé ismert oldalára viszi el két gróf azokat, akik szeretnék megismerni Itália rejtett kincseit is.

bécs | múzeum | wes anderson | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom