Bécs az újranyitás örömére meghívja lakóit az első schnitzelre

Az osztrákok megint nagyot mennek. A járvány enyhülése utáni újranyitásra gasztrokuponokat adnak a városlakóknak, melyeket a főváros éttermeiben lehet majd felhasználni. 

Bécsben mindig kiemelt szerepet kap a kultúra támogatása és megélése, sőt a kultúrafogyasztás ösztönzése is. Vegyük csak például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitalált app használatát, amely a gyaloglással, biciklizéssel megspórolt kilométerek után szinház- vagy múzeumbelépőt ír jóvá a bécsieknek. De számos hasonlóan kreatív megoldást ismerünk tőlük.

Most egy mindenkinek kedvező és nagylelkű felajánlással él a városvezetés:

Michael Ludwig főpolgármester bejelentette, hogy a városlakók gasztronómiai utalványokat kapnak, melyeket az újranyitás után a városi éttermekben lehet felhasználni.

Egyszemélyes háztartások huszonöt euró értékben kapnak vouchert, a párok, családok pedig egységesen ötven eurót költhetnek majd el. Majdnem egymillió háztartás kap ezekből a kuponokból, melyekkel szeptember végéig lehet éttermi élményhez jutni.

Ez összesen negyvenmillió eurónyi összeg, amit így vissza tudnak forgatni a válságos helyzetbe került bécsi vendéglátásba – írja a 24. hu.

Természetesen nemcsak schnitzelt vagy Sacher-tortát ehetnek a bécsiek, hiszen a város gasztrokultúrája nagyon kifinomult, sokan tanulhatnának a takaros és trendkövető, vagy éppen hagyományos és ezt megőrző vendéglátóhelyektől. Fantasztikus lépés ez, ami ismét bebizonyítja, hogy az osztrák gazdaság és szociálpolitika összehangoltan működik.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

jólét | vienna | bécs | covid-19 | wien

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom