Visszatérhet a beltéri kötelező maszkviselés a Covid gyors terjedése miatt Németországban

Európa legnagyobb sörfesztiválja, az Októberfest után Münchenben ugrásszerűen megnőtt a Covid-fertőzések száma, de gyors ütemben terjed a járvány Németország más részeiben is. Éppen ezért Berlinben már napirendre tűzték a kötelező maszkviselés bevezetését.

A német főváros egészségügyi szenátora arra készül, hogy a maszkviselés jelentős szigorítását célzó javaslatot terjesszen a helyi szenátus elé, jelenleg ugyanis csak a tömegközlekedési eszközökön kell maszkot viselni. Ulrike Gote szerint a megbetegedések számának erőteljes növekedése miatt az embereket kötelezni kell arra, hogy

az üzletekben,  bevásárlóközpontokban, múzeumokban, illetve az egyetemeken, valamint más középületekben

orrot és a szájat eltakaró maszkot viseljenek.

A javaslat szerint az orvosi maszk elegendő lenne, a tömegközlekedési eszközökön ugyanakkor marad az FFP2-es maszk viselésének kötelezettsége. Ennél szigorúbb intézkedéseket szeretne a német orvosi kamara: a szervezet arra szólított fel, hogy

FFP2-es maszk viselése legyen kötelező zárt terekben is.

Hajo Zeeb járványügyi szakértő szerint elkerülhetetlen lesz a korábbi távolságtartási szabályok újbóli életbe léptetése is, különös tekintettel a nagyobb rendezvényekre, színházakra és mozikra.

(Forrás: Infostart, fotó: Getty)

ffp2 | korlátozás | maszk | koronavírus | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom