A II. világháborús berlini vegyifegyver-gyár lüktető éjszakai klubbá alakul

Két, jelenleg használaton kívüli épület születhet újjá hamarosan Berlinben, köztük van az egykori vegyifegyver-gyár üzeme és egy elhagyott repülőtéri kantin is.

Berlin jól ismert éjszakai klubjairól, ami igen változatos képet mutat. A német fővárosban szórakozhatunk kétszemélyes telefonfülkében, de választhatunk monumentális diszkókat és hangulatos bárokat is. Hamarosan pedig a bulitérképre két újabb helyszín kerül fel, amelyek talán az eddigieknél is izgalmasabbak lesznek,

ugyanis elhagyott történelmi épületek revitalizációjából jönnek létre.

Az egyik kuriózum az elhagyott Tegel repülőtér területe, amely brutalista építészetéről ismert. Az épületegyüttes jelentős részét már felújították, számos fenntartható kezdeményezés kapott benne helyet.

Most pedig megérkezett az engedély ahhoz is, hogy a régi TXL kantint akadálymentes kulturális helyszínné alakítsák, ahol a hangsúly az élőzenén, a vizuális installációkon és az előadóművészeten lesz.

A másik izgalmas új vállalkozás André Krüger nevéhez fűződik, aki a berlini éjszakai élet egyik ismert alakja. Legújabb szerelemprojektje a Zita Club, ami a Spandau Citadellában kap helyet.

Az épület 1197-ben épült, az évszázadok során katonai erődítményként, háborús kincstárként, sőt a második világháború ideje alatt vegyifegyver-laboratóriumként is működött. 1948 óta az épület kiállításoknak ad otthont, most pedig a gyönyörű, boltíves tereket a táncolni vágyók foglalhatják el.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

klub | bár | berlin | éjszakai klub

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom