A berlini fényfesztivál teljesen új arcát mutatja meg az ikonikus látnivalóknak

A Festival of Lights Berlin egyik legsikeresebb rendezvénye, tíz éjszakán keresztül alakítja a város legszebb épületeit és látnivalóit egy szabadtéri kiállítás festővásznává.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg Berlinben a fényfesztivált, amely minden évben elvarázsolja a német fővárosban élőket és az oda utazókat. A rendezvényen a város legfontosabb nevezetességei – többek között a Siegessäule, a Reichstag, a Brandenburgi kapu és a Berliner Dom – kapnak egyedülálló új arculatot a fényjátéknak köszönhetően.

Az idei évben a fényfestés központi témáit a globális környezeti kihívások adták, a művészek a fenntarthatóságra, az e-mobilitásra, a szén-dioxid-semlegességre, a megújuló energiákra és a digitalizációra hívták fel a figyelmet.

Berlinben nemcsak a klasszikus látnivalók vonzzák a turistákat, hanem a romos, funkciójukat veszített épületek is. Az egykori keleti blokk egyetlen vidámparkját meglátogathatjuk, ha szeretjük az ilyesféle hátborzongató kalandokat.

(Forrás: Euronews, fotók: Michael Sohn, The Associated Press; John Macdougall, AFP; Paul Zinken, DPA)

fesztivál | fényfesztivál | berlin | Festival of Lights

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram