Decembertől újra jár a kilenc éve megszüntetett éjszakai vonat

Újraindul a Berlin és Párizs között közlekedő hálókocsis vonat az osztrák vasúttársaság, az ÖBB jóvoltából, mely úttörő szerepet játszik az európai vonathálózat bővítésében.

December 11-től Berlinből heti háromszor közlekedik a járat, majd 2024 októberétől már naponta indulnak a vonatok a két város között, és

megállnak majd Strasbourgban, Mannheimben, Erfurtban és Halléban is.

Mannheim jó úton halad afelé, hogy az éjszakai vonatok csomópontjává váljon, ahol a Brüsszel-Bécs és a Párizs-Bécs járatok is megállnak. A Brüsszelből és Párizsból Berlinbe és Bécsbe valamint az ellenkező irányba tartó utasok ugyanazon a vonaton különböző kocsikba szállhatnak majd fel, amelyeket Mannheimben csatolnak szét.

Mannheim

Eközben a francia és a német vasút is azt tervezi, hogy 2024 végétől gyorsvonatot indít a két főváros között.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

párizs | ÖBB | vasút | vonat | berlin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom