Hogy lehet szép egy brutalista betonmonstrum egy puszta közepén? Hát így!

Teljesen abszurd, hogy ez a kombináció valami pazar végeredményt adjon ki, viszont az Espacio 18 építészstúdió nem kicsit megcsinálta a házi feladatot.

460 négyzetméteres betonóriás fekszik Oaxaca domboldalán: a teljesen kietlen, körülbelül építkezési területre hasonlító telken fekvő brutalista ház viszont akármennyire is lehetne borzasztó és elrettentő, mégsem az. És nagyon nem az:

egészen szobrászati szinten bánt a látszóbetonnal az építészstúdió, melynek eredménye egy brutalista, de kortárs és nagyvonalú épület, egyszerre kecses és monumentális részletekkel.

Az építészstúdió arra törekedett, hogy egy olyan helyet hozzon létre, melyben a lakók egyszerre érezhetik a békét, a belső elmélyülést, a társasági életet és az eléjük táruló város látványát.

A dobozszerű elemekből összeálló házban egész nap és minden helyiségben mások a fények: a gyönyörű és művészi fény-árnyék játék egészen nem e világian öltözteti fel az otthont.

Az enteriőrben a minimalista elemek dominálnak, melyek ügyesen tompítják a kezeletlen látszóbeton falak és oszlopok, valamint a csiszoltbeton padló keménységét.

A padlótól plafonig érő üvegablakok egészen pazar kilátást biztosítanak: nekünk a fürdőkád az abszolút kedvencünk, egész nap el tudnánk feküdni ott egy finom koktéllal a kezünkben.

(Fotók: César Béjar)

oaxaca | építészet | nagy sztori | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom