Bezárt az izlandi Kék Lagúna

Most egy ideig nélkülözniük kell a látogatóknak Izland egyik fő vonzerejét.

A világhírű Blue Lagoon geotermikus fürdő azonban egy hétre bezárt a helyszín körüli szeizmikus aktivitás miatt. A szerda és csütörtök dél közötti huszonnégy órában ezernégyszáz rengést észleltek, további nyolcszázat pedig péntek délután két óráig.

A csütörtöki földmozgások közül hét volt négyes vagy afeletti erősségű. A legerősebb, 4,8-as rengést csütörtökön hajnali egy óra előtt regisztrálták a Kék Lagúnától nagyjából egy mérföldre délre fekvő Þorbjörn-hegy mellett.

A szeizmikus aktivitás október 25-én kezdődött, és a meteorológiai intézet szerint tovább fog erősödni, miközben folytatódik a magma felhalmozódása, és a továbbiakban akár 5,5-ös erősségű földrengésekre is lehet számítani. Ebben a szakaszban a szakemberek szerint ugyanakkor nincs arra utaló jel, hogy a magma a felszínre törne.

A Blue Lagoon medencéje, gyógyfürdője, szállodái és éttermei november 9-én bezártak, és a tervek szerint november 16-án reggel hét órakor nyitnak újra.

Az erre az időszakra foglalással rendelkező látogatókkal már felvették a kapcsolatot, és a teljes befizetésüket visszakapják.  A Þorbjörn-hegy közelében működő utazásszervezők mind felfüggesztették a tevékenységüket legalább november 16-ig. Az egyik utat lezárták, és az Elvörp krátert sem lehet meglátogatni. A lezárások fenntartásáról november 16-án döntenek újra.

Az országban eközben olyan lélegzetelállító kilátó épül, amiért a fél világ megrohamozza majd az úti célt.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

földrengés | Blue Lagoon | izland | Kék Lagúna | geotermikus lagúna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom