Két természetvédelmi terület között épül meg a világ új "mindfullness" fellegvára

Egy vadonatúj „mindfulness megaváros” épül az ázsiai országban, amelynek célja, hogy a modern buddhizmus első számú úti céljává váljon. 

A dél-ázsiai ország, Bhután nemrégiben bemutatta új, modern városának terveit, melyet a Bjarke Ingels Group (BIG) álmodott meg. A tervezőiroda Bhután királyának elképzeléseit keltené életre a "Gelephu Mindfulness City"-vel.

A kétszázötvenezer hektáros város Bhután déli részén helyezkedne el, hogy a helyi hagyományok, a természet és a modern életvitel olvasztótégelyévé váljon, a Phibsoo Wildlife Sanctuary és a Royal Manas Nemzeti Park között.

A területen áthaladó harmincöt folyó és patak között tizenegy városrész épülne.

A tervezés során a régió rizsföldjeit is figyelembe vették, melyek a monszun okozta áradások ellen is védelmet nyújtanának.

A város központi látványossága lesz a Vajrayana, amely egyfajta spirituális központként fog működni, lehetővé téve, hogy

a turisták bepillantást nyerjenek a szerzetesek mindennapi életébe.

Emellett helyet kap majd itt egy egészségügyi központ, egy üvegház, és egy repülőtér is. A megaváros gátjai a természet és a kultúra együttélésének megtestesítőjeként jelennek meg a koncepcióban, melyek egyben kilátópontok is lesznek a meditatív sétákon résztvevők számára.

A jövő mindfullness városa jó irányban halad afelé, hogy valósággá váljon minden vele kapcsolatos nagyszabású elképzelés. Gelephu ugyanis már rendelkezik turisztikai infrastruktúrával, például szállodákkal, december 23-án pedig elérte első mérföldkövét is a régió azzal, hogy hivatalosan is megnyitott az új repülőtere.

(Forrás: TimeOut, fotók: BIG, címlapfotó: Getty)

fejlesztés | BIG | gelephu | mindfullness | város

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram