Mostantól biciklivel is átkompozhatunk Magyarország második legnagyobb taván

Két új kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

Az északi és déli partot összekötő kompok Tiszaderzs és Tiszanána között közlekednek, és a segítségükkel a mintegy hetven kilométeres Tisza-tó kerékpárút-kört ketté lehet osztani egy huszonöt kilométeres és egy negyven kilométeres körre. A hajóút  öt kilométeren át vezet a tó egyik legszebb részén. Bár Tiszaderzsen nincs kijelölt szabadstrand, Tiszanánán, a komp másik végpontján van.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Kiskörénél minden évben áthaladó, csaknem százezer kerékpáros közül nagyon sokan érkeznek családdal, és itt le tudják rövidíteni a kört, ha elfáradnak. Az átkelés ráadásul külön program is lehet, a fél órás útról a víz közepéről csodálhatjuk meg a tavat.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Tisza-tó környéke rengeteget fejlődött az elmúlt tíz évben, amelyhez a környékén élők lelkesedése is hozzájárult, akiknek meggyőző érveik voltak amellett, hogy érdemes a tó mellett fejleszteni. Az infrastrukturális korszerűsítések mellett kalandtérkép is született, és tavaly film készült a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom címmel.

A Tisza-tóhoz közvetlenül - Poroszlóra és Tiszafüredre - Budapestről a Tisza-tó sebesvonattal juthatunk el, ha pedig szállást keresünk a környéken, ilyen porták várnak.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, MTI/Czeglédi Zsolt)

tisza-tó | komp | kerékpár | bicikli

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram