Megtiltják a sátorozást ezen a kempingezők körében népszerű partszakaszon

Az amerikai erdészeti szolgálat számos problémával szembesült, amelyet a túl sok látogató okoz. Aggódnak a természeti környezet miatt, amelyet többek között a szemetelés veszélyeztet.

Kalifornia festői központi partszakaszán, a Big Suron eddig egy helyen lehetett vadkempingezni, de áprilistól ennek vége. Az állam partokat felügyelő bizottsága ugyanis két évre megtiltotta az éjszakai kempingezést és a tábortűzrakást a San Carpoforo Creek Beachen.

A lezárás ideje alatt a hatóság azon fog dolgozni, hogy a növekvő tömeg ne ártson a tengerpart sebezhető erőforrásainak, amelyek között több veszélyeztetett faj is található. A partra napközben továbbra is be lehet lépni pórázon tartott kutyákkal együtt.

Mint Caryl Hart, a bizottság munkatársa elmondta, sajnálja a kempingezési lehetőség elvesztését, de egyetért az erdészeti szolgálattal a part védelmében, és nagyra értékeli, hogy foglalkoznak az üggyel.

Pacific Coast Highway at Sunset

A kaliforniai partvidék Big Sur néven ismert ikonikus szakasza 145 kilométeren át húzódik az 1-es autópálya mentén Carmel-by-the-Sea és San Simeon között. A lélegzetelállító szikláktól a festői városokig rengeteg látnivalóval találkozhatnak itt az utazók.

Bár az ingyenes San Carpoforo Creek Beach-en való kempingezésre egy ideig nem lesz lehetőség, az utazók még mindig sok helyen felállíthatják sátraikat (vagy megállhatnak lakóautóikkal) a területen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óceánra vagy az erdőre.

A Big Sur partvidék mentén emellett található egy igazi geológiai különlegesség is, amelynek közelében festői túraútvonalat is bejárhatunk.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

ingyenes | kemping | amerika | vadkemping | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram