A modern nomádok álomszállását imádkozó fák között találjuk

Kaliforniában, a Mojave-sivatagban járunk, Los Angelestől kétórányira, sok száz furcsa fazonú kaktusz-szerű fa, futóhomok és különös kőképződmények között. Civilizációt ritkásan látni, a privát szállásként üzemelő Bijou Ranch igazi kis oázis a semmi közepén. Ötödmagunkkal, két éjszakát már százezer forint alatt megússzuk. 

A Joshua Tree Nemzeti Park nevét jellegzetes növényvilágáról kapta. De miért éppen Joshua (Józsué) a sivatagi yukkák névadója? A magyarázat egyszerű, a különleges yukka lombkoronája olyan, mintha csak egy, az égiekhez imádkozó ember karjait formálná. Így jött a képbe az ószövetségi vezető.

A sivatagi növények hol csoportban, hol egymagukban állnak, csekély árnyékot vetve a forró nappalokon, amikor az ember szinte el sem viseli a hőhatást. Kitartóan tűrnek, egyes fák akár száz évet is megélnek.

Ki az az elvetemült, aki ilyen élhetetlen környezetben épít fel egy szálláshelyet? És ki az, aki még fizet is az éjszakákért?

A vicc az, hogy sokakat ragadott el ez a nemzeti park, mi több, egész művészi projekteket is találunk el-elszórva a messzeségben. Noah Purifoy szobrászművész sivatagi szemétmúzeumát, a világszenzációnak számító, horgolt holmikat bemutató és árusító mini múzeumot, de teljesen elborult hippikülönítményt, a 2004-ben Bob Carr által alapított Bob's Crystal Cave-et is itt találjuk. Ez gyakorlatilag egy purhab építmény, pszichedelikus pihenőhely, egy kültéri ócskapiac kellős közepén.

Furcsa hely ez a Joshua Tree Nemzeti Park, megannyi, a kaptalizmust hátrahagyó, egyedi módon gondolkodó művésszel és követőikkel.

Ott állomásozik a Bijou Ranch is, húszhektáros, háborítatlan területen. Legalább két éjszakát kell eltöltenünk, cserébe hihetetlen szabadságérzetet, természetközeliséget és némi hollywoodi filmekbe illő hangulatot is kapunk, a kvártélyon kívül. Valódi, felújított amerikai típusú, vontatható lakóautóban hajthatjuk álomra a fejünket, amelyben természetesen hűtést-fűtést és elég sok extrát találunk.

Odakint merülőmedence, BBQ, függőágyak teszik kényelmesebbé az időtöltést, és további, sok funkciót ugyan el nem látó, de dekoratív elemekkel is beterítették azt a húsz hektárt. Nem csodálkoznánk, ha divatfotókon vagy videoklipben látnánk viszont a Bijou Ranchet. Természetesen akár mi is kibérelhetjük, még a legnépszerűbb szálláskereső portálokon is bele lehet időnként futni, ha éppen nincs lefoglalva.

Ez is érdekelhet:

Kilenc fantasztikus zarándokhely azoknak, akik az úton is a művészetet keresik

Rendhagyó, művészeti Mekkákat mutatunk, ahol a szépre fogékony, sokat látott utazó megemeli a kalapját.

usa | modern nomád | camplife | nomád | lakókocsi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom