Így használhatjuk a helikopteres Ubert

Urban Air Mobility – így definiálja magát a Blade, ami gyakorlatilag nem más, mint Uber, a levegőben. A cég helikopterutakat értékesít A pontból B pontba, vagyis ezek nem városnéző túrák, annak ellenére, hogy sokat láthatunk egy-egy településből. Reptérről szállít a belvárosba, népszerű nyaralóhelyekre, vagy az igazán tehetőseket fesztiválokra is. 

Egy metropoliszba nem mindig egyszerű megérkezni: ha éppen egy átlagos hétköznapon, a munkaidő végeztével száll le a gépünk, ugyanúgy nagy levegőt kell venni, ha a tömegközlekedést, ha a taxit vagy ha a bérelt autót választjuk, jobban járunk a kötött pályával. Városfüggő, de akár több órás utakkal kell számolni, ha a reptérről szeretnénk a centrumba érkezni. Turistaként az újdonság varázsa, a felfedezés öröme hajt még tízórás, időzónákon átívelő utazáskor is, de ha például munka miatt érkezünk, sokszor lehet feszítő a csúszás, késés, toporgás.

Többek között erre a szituációra is megoldást jelenthet a Blade jelenléte: helikopterrel szállítanak aránylag elérhető áron, vagyis kedvezőbben, mint az gondolnánk.

New York esetében például hétköznapokon reggel héttől este hétig vehetjük igénybe az expressz szolgáltatást, ami reptéri transzfert jelent a városközpontba.

Például JFK-ről a West Helioportra, ami Manhattanben, Hell's Kitchen és Chelsea közé esik, a Hudson partján. De érkezhetünk a Wall Streethez is, tekintve, hogy jó pár kifejezetten Blade-felhasználóknak létesített lounge-ot találunk New York belvárosi részén.

Csomagostul öt perc alatt érkezünk meg a belvárosba, ráadásul kicsit sem átlagos módon.

Lényegében három az egyben élmény, hiszen helikopterrel utazhatunk, jócskán megtizedelve az átlagos közlekedési időt, és a levegőből vizslathatjuk a várost, háztetőről háztetőre.

A helikopteres fuvar hűségkártya nélkül 195 dollárba kerül egy főnek.

A légi Uber első emberei persze nemcsak magát a személyszállítást emelik ki, hanem a közösségi élményt is, mivel a helikoptert másokkal is megosztjuk. És, hogy még egy fontos szerepvállalásról beszéljünk: transzplantációs szervszállítással is foglalkoznak.

A Blade jelenleg a következő városokban működik: New York, The Hamptons, Los Angeles, San Francisco, Atlantic City. Emellett privát repülőgépszolgáltatást is nyújtanak, folyamatos a növekedés és bővülés, így új kontinensek felé is terjeszkednek majd.

Ez is érdekelhet:

Helikopteres és medencés brunch most New York legmenőbb szolgáltatása

Az ajánlat viszont csak korlátozottan, november 3-ig elérhető a TWA Hotelben.

(Fotók: Unsplash, Blade)

blade | provát gép | new york | exkluzív | leszállópálya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom