BMW i8-asom van. Ilyen házban szeretnék élni

Így hangzott el a megrendelői igény, a belsőépítész pedig remekelt: ízlésesen idézte meg az autó vagány, futurisztikus stílusát.

Merész lakásbelsővel rukkolt elő a nyíregyházi Designbox csapata: egy megrendelő kérésére a BMW i8-as formavilágát idéző otthont tervezett.

A meglévő kertes ház már

„egy romhalmaz volt, abból kellett megálmodni ezt a lakást”

– fogalmazott  Sándorfi Zsolt ügyvezető tulajdonos. A régi ismeretség okán a megrendelő nem kertelt: azt mondta, vagy legyen nagyon erős a terv, vagy inkább engedjék el az egészet. Sándorfiék pedig felvették a kesztyűt.

Bár a BMW-lakás ötlete „szokatlan kérés” volt, annyira mégsem lepődtek meg. Előfordulnak hasonló kérések, például a gyerekszobában sokszor szeretnének viszontlátni valamit, ami kapcsolódik a gyerek hobbijához, Sándorfi emlékszik kajakos tematikára, és „egy ferraris szobabelső-ötletre” is.

Az i8-as otthon „kihívás volt, az volt a kérdés, hogyan lehet egy bútorba beletervezni az i8-as előremutató belvilágát”. Segített, hogy Sándorfi eredeti szakmája bútorasztalos, a cég pedig elsősorban fürdőszoba- és konyhabútorokat tervező családi vállalkozásként indult. 1995-ben hárman terveztek egy 35 m²-es műhelyben, hat évre rá már húsz szakember dolgozott 2000 m²-en, azóta – több mint tíz éve – pedig már saját bemutatótermük van.

Az BMW-otthon bútorait is Sándorfi tervezte, és a Designbox gyártotta le.

Visszaköszönnek a kocsiban is meglévő húzott ívek, a formavilág mellett pedig a LED-világítás kapott komoly szerepet, ez utóbbinak „erőteljesen jelen kellett lennie”.

A megrendelőnél „teljesen betaláltak” az ötletek,

„gyakorlatilag az első látványtervet valósítottuk meg”

a mintegy 150 m²-es házban. Bár árat nem lőttek be előre, az extra dizájn nem jelentett extra költségeket, „nem tükrözi például az i8-as árszínvonalát”, egyszerűen másképp terveztek, mintha adott stílusokkal operáltak volna.

Ahhoz képest, hogy a ház átalakítása műszaki, gépészeti feladatokkal is járt, meglepően gyorsan haladt a munka: a felkérés után másfél hónappal megszülettek az első tervek, majd az árajánlatok bekérése, és a kivitelezés után kész is lett a lakás, összesen mintegy fél év alatt.

A BMW-lakás teljesen egyedi, mindenesetre

„akik eddig látták, elszédültek tőle.”

Éppen ezért a Designbox kitette a honlapjára és a Facebook-oldalára is, hogy megismerjék a potenciális megrendelők.

Sőt, a lakásról egy videó is készült, úgyhogy könnyen lehet, hogy autós házhoz méltóan távoli vidékekre száguld majd ennek a lakásnak a híre. Nem is volna meglepő, miután Sándorfi dolgozott már Norvégiában is, és országszerte vannak megrendelései. Ki tudja, talán épül majd Maserati-villa, vagy egy Jaguar-legénylakás is.

A képeket Palkó György épületfotós készítette, akiről korábban a Roadster is írt cikket.

Ez is érdekelhet:

Így varázsoltak társasházból családi házat Budán

Aki egybenyitja egy budai társasház négy lakását, hogy egyetlen nagy otthont nyerjen belőle, annak már eleve nyert ügye van, gondolhatnánk. Pedig… de inkább mutatjuk.

dizájn | Sándorfi Zsolt | bmw i8 | Palkó György | designbox

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom