Jubileumot ünnepel a hazai borvilág egyik meghatározó szereplője, a villányi Bock Pince. Idén zajlik a negyvenedik szüret Bock József borász vezetésével, akinek hatalmas szerepe van a villányi borvidék fejlődésében, Villány valódi arcának és fajtáinak a kialakításában. A nem mindennapi évforduló alkalmából egy igazán különleges tételt készítettek Bock 40 Cuvée néven.
"Legyen szó a negyven évvel ezelőtti időkről, vagy a jelenről, mindig is felemelő érzés volt valami olyat alkotni és létrehozni, ami az embereknek örömet, élményt és jó érzést adhat" – mondta Bock József a Bock 40 Cuvée bemutatóján.
Bock József négy évtizeddel ezelőtt, édesapja elvesztésekor vette át a stafétát a családi pincészetnél, s azóta is fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a villányi borvidék és a villányi borok mindenhol egyet jelentsenek a magas minőséggel.
A hagyománytisztelet, a családi értékek megőrzése és a minőség iránti feltétlen elköteleződés négy évtizede jellemzi a borászt, akinek munkáját ez idő alatt számos elismeréssel, rangos díjjal jutalmazták.
A pincészet egyik legfontosabb, ikonikus területe a Jammertal dűlő, 1850 óta van a Bock család birtokában, onnan indult az egész történet. Ott történt meg negyven évvel ezelőtt Bock József első, önálló szürete, és a dűlő azóta is megőrizte kiemelkedő fontosságát. A Jammertal dűlőből származó szőlő adja a borászat több prémium és szuper prémium borának alapanyagát, s annak idején az ottani pincében fogadta betérő vendégeit is Bock József.
A negyvenedik jubileumi szüret alkalmából készült Bock 40 Cuvée-be természetesen került az ikonikus dűlőből származó szőlőkből is.
A Bock 40 Cuvée huszonnégy hónapig új, kisméretű tölgyfahordókban, majd a hordós érlelést követően palackban fejlődött. Megjelenésében a bor tiszta, tükrös, a lassan egységesen lecsorgó lábak, nagy beltartalmi értékre engednek következtetni. A színe közepesnél mélyebb intenzitású rubint, gránátos széllel. Illatában érett gyümölcsösség, gránátalma, szilva és erdei gyümölcsök fedezhetőek fel. Melegfűszeres, borsos karakterét kardamom és fahéj árnyalja. Kóstolva a bor száraz, közepesnél nagyobb test mellett moderált alkoholérzet és lendületes savak jellemzik. A korty hosszú intenzív lecsengése is árulkodik róla, hogy nagy bor van a poharunkban – jellemezte a jubileumi házasítást Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier.
pincészet | borászat | bor | küvé | bock pince | pince
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!