Óriási sikert ért el a magyar csapat a világ leghíresebb szakácsversenyén!

Ilyen tálja senkinek sem volt.

Vasárnap és hétfőn tartották a Bocuse d'Or 2025-ös döntőjét Lyonban,

ahol a Kelemen Roland séf, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető összeállítású magyar csapat elhozta a legjobb tál díját!

(Fotó: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldala)

A csapatoknak a táltémához őzgerincet kellett készítenie, amelyet egy darabban, csontosan kellett a tálra helyezniük. Emellett őzlapockából egy pitét is kellett prezentálni, valamint kötelező elem volt egy egész libamáj, és egy ún. side dish is – utóbbiban teát kellett használni, és kötelező volt töltött tészta kíséretében tálalni, a tányértémát pedig tehát egy zelleres, halas, homáros minitál jelentette.

(A magyar csapat. Fotó: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldala)

Magyarország az összesítésben 8. lett.

A végső győzelmet Franciaország húzta be, megelőzve Dániát és Svédországot. A további különdíjakat illetően a Social Commitment Award Chilét és Új-Zélandot illeti, a legjobb commis Franciaországból került ki, a legjobb tányér Norvégiáé.

(Forrás: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldala, címlapkép: Getty Images, illusztráció)

Kelemen Roland | Lyon | szakácsverseny | magyar csapat | döntő | tál

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom