Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén!

Kihirdették az eredményeket.

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el és a második helyen végzett. Az első Dánia, a harmadik pedig Norvégia lett. A legjobb commis díját Svédország kapta, akárcsak a legjobb hústálét, a legjobb vegán tál érdeme pedig Nagy-Britanniát illeti. A továbbjutók között találjuk még Svédországot, Izlandot, Finnországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Svájcot és Belgiumot.

A Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjét szerdán és csütörtökön rendezték meg tizenhét nemzet – köztük Magyarország – csapatainak részvételével a Hungexpón.

Idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, commis-ja (segédje) pedig Nyikos Patrik. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina, így ő képviselte Magyarországot a nemzetközi zsűriben.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

A kontinensdöntőkből huszonnégy csapat, ezek közül tíz  európai induló jut a Bocuse d’Or 2023-as, lyoni világdöntőjébe. A verseny első, szerdai napján sorrendben Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium csapatai versenyeztek, majd csütörtökön Finnország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia, Lettország, Norvégia, Törökország és Svédország képviselői következtek.

A Bocuse d’Or Europe csapatainak a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kellett elkészítenie tányértémáját. A három, kézműves módon termesztett, magyar burgonyafajta a Coronada, az Anuschka és a Madison, a hústál témája pedig a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús.

A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kellett lenniük mind látványban, mind ízben.

A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kellett elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhetett. A kész fogást melegen tálalták a zsűri tizennégy tagjának.

Korábban megírtuk, hogyan várták az eseményt a főszereplők, valamint mit gondolt Florent Suplisson, a rendezvény igazgatója a magyar gasztronómiáról.

(Fotók: Fekete Antonio, Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-akadémia)

2022 | dalnoki bence | nemzetközi | szakácsverseny | budapest | döntő

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Hirdetés