Teljesen véletlenül bombafenyegetést tett egy turista, aki nem ismerte a nyelvet

Hatalmas riadalmat okozott egy lisszaboni étteremben egy 36 éves azerbajdzsáni turista, aki gránátalmalét próbált rendelni.

A fordítóprogram azonban alaposan megtréfálta. Amikor átnyújtotta a – reményei szerint a rendelését tartalmazó – cetlit a pincérnek, amelyen az a szó szerepelt: grenada, az étterem azonnal értesítette a rendőrséget.

Az incidenst az okozhatta, hogy a gránátalma és a gránát szavak oroszul nagyon hasonlóak: granat és granata.

Portugálul viszont köszönőviszonyban sincsenek egymással: poma és grenada. A fordítóalkalmazás viszont rendesen összekeverte a kettőt.

A kiérkező rendőrök a férfit azonnal letartóztatták. A netre felkerült videókon látható, hogy a hatóságok komolyan vették a fenyegetést: arra utasították a férfit, hogy feküdjön hasra a földön, arccal lefelé, majd öt rendőr vette körül, hogy megbilincselje.

A hírek szerint ezután a közeli rendőrőrsre vitték kihallgatásra, és átkutatták a szállodai szobáját is, de végül elengedték, miután kiderült, hogy nincs nála fegyver.

A rendőrök később átvizsgálták az éttermet is, és lenyomozták a turistát a terrorfenyegetésekkel kapcsolatos adatbázisokban is. A felfokozott reakcióhoz is hozzájárulhatott, hogy a rendőrség és a terrorellenes egységek jelenleg Portugália-szerte magas készültségben vannak az Izraeli és a Hamász között zajló háború miatt.

Franciaországban szintén nagy a terrorkészültség, erre számíthat, aki mostanában utazik oda.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

portugália | lisszabon | étterem | nyelv | bombafenyegetés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom