Ha ezen az online szállásfoglalón keresztül foglaltál, veszélybe kerülhet a nyaralásod

Nagy összegek nem érkeztek meg a Booking.com oldalt használó magyarok zsebébe egy fizetési fennakadás miatt - tájékoztatott az Index. Úgy tudni, bár a szolgáltató már végzett a karbantartással, a szállásadóknak még nem utalta át a pénzt, pedig ebben az inflációs környezetben ez létkérdés. Ha pedig elfogynak a tartalékaik, akkor sokan közülük kénytelenek lesznek visszamondani a nyári foglalásokat, ezt már jelezték is.

A Booking.com online szállásfoglaló oldalon nemcsak a nagy szállodaláncok, hanem a kisebb szállásadók is meghirdetik szobáikat, sokan mellékesként a főállásuk mellett. A weboldal fizetési rendszerének karbantartása miatt azonban

a szállásadók nem jutottak hozzá az őket jogosan megillető bérleti díjakhoz.

Az Index egyik olvasója, aki maga is szállásadó, jelezte, hogy a Booking.com rendszerfejlesztésre hivatkozva kiadott egy közleményt, mely szerint július 1. és 11. között karbantartják az oldalt, ezért csúsznak a kifizetések részükről.

Az illető elmondása szerint sajnos azóta sem sikerült utalniuk senkinek, egy Facebook-oldalon írták ki ma többen is, hogy náluk is ez a probléma, és a Booking csak ígérgeti, hogy hamarosan kifizetik a díjaikat.

"Mi csak várni tudjuk a csodát" – fogalmazott az Index olvasója, kiemelve, hogy minden szállásadó júniusi díja bent van a Bookingnál.

Ez az esetében hozzávetőleg 600 ezer forint, plusz az egész július, ami 800 ezer forintot tehet ki,

és az augusztus első harmada, mivel az ő esetükben két héttel előre veszi le a vendégektől a pénzt a Booking. A szállásfoglaló platform tehát megkapja a pénzét a foglaláskor, a szállásadó pedig később kapja meg a bérleti díjat, amiből már a Booking levonta a részét.

Úgy tudni, sokan már nem is fogadják a bookingos vendégeket, mert senki nem akar ingyen dolgozni. A Booking Facebook-oldalán külföldiek is panaszkodnak.

(Forrás: Index, fotó: Getty)

szálláshelyfoglaló | szálloda | szállás | hotel | booking

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom