Csúcsra emeli a bőrt egy hazai méret utáni szabóság

A Galamb Szabóság a világ legdrágább szövetéből, a vicuñából készült zakó után ismét egy különleges vállalkozásba fogott: történetük során először bőrből készült kollekcióval igyekeznek stílusosabbá és elegánsabbá tenni a férfiakat. A projektről Baranyi Csaba tulajdonost kérdeztük.

– Miért került képbe a bőr?

– Régóta szerettünk volna bőrkollekciót és most, a pandémia alatt volt időnk ezzel foglalkozni. Azt láttam, hogy Magyarországon normális férfiméretre készült bőrtermékek egyáltalán nem léteznek. Úgy gondolom, hogy ez teljesen hiánycikknek számít ma itthon, és gondoltam, egy kisebb kollekciót létrehozva megnézem, hogyan tetszik a vevőkörömnek. Eddig egész jó a fogadtatás!– Van valamilyen nemzetközi trend, ami erre sarkalt titeket?

– Minden nagyobb divatháznak van bőrkollekciója, de nem gondolom, hogy ez az oka. Mindig is szerettem volna, hogy nálunk legyen elérhető először szabósági kultúrában méretre készült bőrtermék.

Szerintem különleges és egyedi, hogy zakó szabású bőrzakókat tudunk árulni.

Természetesen a szövetből készült ruhadarabok mellé, kiegészítő termékekként ajánljuk a bőrkollekciót. Tehát nem azt jelenti, hogy mi most szűcsökké váltunk volna, de így egy plusz termékpalettát tudunk kínálni a meglévő és az új ügyfeleinknek. Elkezdtünk saját tervezésű bőrtáskákat készíteni, és abból is most van kialakítás alatt egy kisebb kollekció. Utazáshoz és munkaház kapcsolódó bőrtáskákat fogunk készíteni.– Hozott-e valamilyen változást az életetekbe a pandémia?

– Talán a legszembetűnőbb az, hogy volt időnk új termékkekkel bővíteni a palettánkat. Igazából a termékfejlesztések illetve a folyamatos innováció az, amit meg tudok említeni: van pár megvalósulásra váró ötlet az asztalunkon.

– Milyen terveitek vannak 2022-re?

– Ami az idei évet illeti, szeretnénk egyedi tervezésű mintakollekciókat létrehozni. Ez azt jelenti, hogy lesz pár termék késztermékként is elérhető lesz, de természetesen ugyanolyan magas, kézzel kidolgozott minőségben. Továbbá lesz néhány egyedi fejlesztésű egyéb kiegészítő, amik szintén egyedülállók lesznek a hazai piacon. Összeségben fejlesztéssel és új termékek bevezetésével fogom tölteni az év első felét.

bor | baranyi csaba | galamb tailoring | bőrzakó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom