Top öt bor, amit ebben a hónapban mindenképpen meg kell kóstolni

A Bortársaság mint minden hónapban, októberben is összeállította ajánlását a szezon legjobb boraiból, melyek között ezúttal csupa olyan tétel kapott helyet, amely értékes hagyományokhoz, családi örökségekhez köthető. Az italokban megjelennek a sváb hagyományok, az öregtőkésítés és a tradíciókhoz való kötődés is.

1. Kárásztelek: Carassia Blanc de Blancs Brut

A szilágysági-dombvidéken található Kárásztelek pincészet huszonkét hektáros területen termel pinot noirt, chardonnayt és pinot blanc-t, amelyekből tradicionális pezsgő mellett borok és asti gyöngyözők is készülnek. A Carassia Blanc de Blancs Brut száz százalék chardonnay pezsgőjének minden mozzanata szürettől a palackozásig házon belül történik. A húsz hónapos seprőn érlelés miatt ízei érettek, megjelenik benne az őszibarack, a kalács és az akácvirág is, míg illatában leginkább az alma jegyei lelhetők fel.

A krémes habzású, lágy textúrájú pezsgő előző évjárata a pezsgővilágbajnokság egyik győztese lett.

2. Heimann: Merlot 2019

A sváb hagyományok, a válogatott szőlő és a magyar hordós érlelés jellemzi a szekszárdi Heimann pincészetet, amelynek családi birtokán igazi kincsek születnek. A Merlot 2019 is éppen ilyen, hiszen többszöri szüret előzte meg a tizennyolc hónapos érlelési időt.

A gondos odafigyelésnek köszönhetően egy feketecseresznyés-málnás ízvilágú vörösbor került a palackokba,

amit méltán választott a Bortársaság az október hónap egyik borának.

3. Balassa: Nyulászó Furmint 2021

A Tokajban működő Balassa pincészetet a német precizitás jellemzi, a sokgenerációs nagybirtok pedig többféle stílusban megcsillogtatja borkészítési tudását a csontszáraztól a sűrű édesig. A Nyulászó Furmint 2021 1938-ban telepített furminttőkéi a Mádi-medence legdélebbi dűlőjén,

fantasztikus talajban növekednek, hogy tökéletes alapanyaggal szolgálhassanak az italnak.

A száraz, neutrális ízű bor spontán erjedést követően további hét hónapon át érett hordóban, hogy elnyerje végleges ízvilágát.

4. Sauska: Syrah 2018

A vulkanikus területeken gazdálkodó Sauska pincészetben, mint mindig, most is minden a tervek szerint készül és igazi kuriózumoknak is teret ad. A francia syrah szőlőfajta legmegbecsültebb hazája a Rohne-völgy és minden jel szerint Villány, hiszen a SAUSKA 2018-as Syrah-ja elképesztően illik a termőhely eredeti karakteréhez.

A bor már kitöltve elvarázsolja az érzékszerveket,

hiszen színe mély, már-már feketébe hajlik, illata fantasztikusan fűszeres, tökéletesen kivehető belőle a rozmaring és a levendula aromája, míg kóstolva csiszolt tannint és harmonikus, kerek utózít érezhetünk. Kihagyhatatlan eleme egy elképesztő őszi borkóstolónak.

5. Ruppert: A Nyúl 2021

A villányi borvidéken, a diósviszlói hegyen működő családi pincészetben minden bor fiatal telepítésű szőlőtőkék terméséből készül. A Ruppert borokat így tiszta ízek, magas minőség és természetközeliség jellemzi.

Különösen friss, üde ízvilág jellemzi a Nyúl palackjait, amelyek a 2021-es évjáratot emelik egy gazdag, zamatos szintre.

Az olaszrizling tisztasága és a királyleányka gyömölcsössége tökéletesen találkozik minden egyes kortyban,

miközben varázslatos krémessége szabályosan körülöleli az ízlelőbimbókat. Az élénk savakkal rendelkező bor nélkül annyira káprázatos, hogy a Bortársaság októberi összeállítása elképzelhetetlen lett volna nélküle.

+1. A legújabb Roadster magazin!

A Roadster #9 lapszámát is megtalálod a Bortársaságban, kérd a legfinomabb borok mellé, hogy a poharad mellett tele legyél fantasztikus történetekkel is!

borajánló | ruppert | bor | sauska | heimann

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom