Londonba importálta Velence legjavát a világ egyik legmenőbb divatmárkája

A Bottega Veneta új boltot nyitott a londoni Sloane Streeten, egy kilencemeletes, 1920-as évekbeli, vörös téglából épült lakóház aljában, fehérre vakolt, dór stílusú homlokzat mögött, ahol a venetói anyagok, bútorok és dizájnhagyományok elevenednek meg.

Ez az első bolt, amely Matthieu Blazy kreatív elképzeléseit tükrözi, miután 2021-ben a cég kreatív igazgatójává nevezték ki.

Mint a cég írja, a márka identitását nemcsak a bútorok tükrözik, hanem az egész, meleg atmoszférát teremtő tér is, amelyet középen négy, polcként szolgáló, ívelt faelem tagol szimmetrikusan, amelyen a márka táskái, cipői és egyéb kiegészítői kaptak helyet. A polcok mögött intim terek és szobák rejtőznek.

Szintén Velencét idézi a négyféle (Bardiglio, carrarai, Verde Alpi és Grigio Carnico) márványból készült terrazzo burkolat, amelynek formavilágát a víz mozgása inspirálta.

A márvány szintén visszaköszön a dekorációként szolgáló, sárgaréz-keretes márványpanelekben, és sárgaréz keretezi az elhúzható és forgatható tükröket, amelyeket tesztés szerint lehet a tér különböző részeire irányítani. A lépcsők is a terrazzóval és a sárgarézzel illeszkednek a többi elemhez.

A zöld, barna és fekete bőrborítású, fonott hatást keltő kanapék és fotelek a márka ikonikus fonott táskáira és ruhadarabjaira rímelnek, és erdőzöld szőnyeg valamint szoborszerű faasztalok egészítik ki őket.

Ebben az újraértelmezett párizsi cipőboltban akár lakni is lehetne, Míkonosz legkülönlegesebb ékszerüzlete pedig egy medencében nyílt meg.

(Forrás és képek: Dezeen)

bolt | velence | bottega veneta | divat | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom