Bolygónk sorsáról is kaphatunk válaszokat ezen a héten

A Brain Bar témái között idén is kiemelten fontos helyet kap a környezetvédelem és földünk jövője. Több országból érkeznek a legnagyobb szakemberek, hogy szeptember 9–10-én átadják tudásukat a látogatóknak. Eszközeik igen változatosak, de a céljuk ugyanaz: megmenteni bolygónkat, és megalapozni egy élhetőbb jövőt. Hogy mik ezek az eszközök, és vajon visszafordítható-e a visszafordíthatatlan? A válaszok kiderülnek a Millenárison rendezett jövőfesztiválon.

Magyarországon először tekinthetik meg és próbálhatják ki személyesen a látogatók Tomáš Žáček ökokapszuláját (Ecocapsule). Az újrahasznosított kapszula hat négyzetméter, benne minden komforttal, lakója teljesen a természetre bízhatja magát, hiszen megoldásai önfenntartható módon működnek.

Igazi futurisztikus élményt kínál a találmány, amelynek útjáról személyesen mesél majd feltalálója.

Tereza Nikolova

Egy olyan minőségi autó belső tervezéséhez, mint a Lamborghini, nagyban kell gondolkodnia és terveznie egy szakembernek. Tereza Nikolova a világ egyik vezető autómárkájának dizájnere a csúcsminőség jegyében tervezi a jövő járműveit – és kilométerekről kiszúrja, ha valami csak látszólag fenntartható. Milyen anyagokból épül a jövő? Milyen korszakalkotó megoldásokra számíthatunk az autóiparban?

Benji Backer

Benji Backer az Egyesült Államokban alapított környezetvédő mozgalmat a Republikánus Párt berkein belül. Konzervatív és vérbeli klímavédő, idén szeptemberben pedig Budapestre látogat, hogy elmagyarázza, miként fér meg egymás mellett két szenvedélye. Előadásának fő kérdése, hogy kétpártivá tehető-e az éghajlatváltozás kérdése.

Ryan Hickman nevéhez tizenkét éves korára több mint egymillió újrahasznosított palack, több tonna összeszedett szemét, számos megtisztított kaliforniai partszakasz, és nem utolsósorban egy saját vállalkozás is fűződik.

Madaras Liz

Madaras Liz és társa találmányának köszönhetően az egész világ fellélegezhet – szinte szó szerint, hiszen már majdnem belefulladt a sok műanyaghulladékba. A két magyar lány még egyetemista éveik alatt előállítottak egy olyan baktériumkoktélt, amely hét hét alatt képes lebontani a háztartásokban keletkező műanyagszemetet. Céget is alapítottak; a Poliloop műanyagevő baktériumai iránt már óriási az érdeklődés, befektetőik között ott találjuk az amerikai Techstarst is.

További előadók és részletek a brainbar.com-on, valamint a Brain Bar Facebook-eseményében találhatók.

(Fotók: Brain Bar)

előadók | ajánló | budapest | brain bar | program

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom