Bréking: megnyitja határait Amerika!

Már csak pár hét, és újra lehet utazni az Egyesült Államokba.

November első napjától kezdve ismét fogadja az Európai Unióból, illetve az Egyesült Királyságból érkező turistákat az USA, miután hétfőn bejelentették, hogy feloldják a tavaly év eleje óta érvényben lévő beutazási tilalmat.

A korlátozást még 2020 januárjában vezette be Donald Trump akkori elnök, először csak Kínára vonatkozóan, aztán a következő hónapokban más országokra is kiterjesztette.

Az új szabályozás értelmében novembertől azok utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik mindkét oltást megkapták és azt hivatalosan igazolni is tudják, valamint rendelkeznek három napnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel.

A jelenlegi rendelet értélmében csupán azok léphetnek be az USA területére, akik az elutazást megelőző két hétben az Európai Unió vagy az Egyesült Királyság területén tartózkodtak, ha amerikai állampolgárok vagy annak közvetlen családtagjai, rendelkeznek zöldkártyával, esetleg az elnöki rendeletek alóli mentességgel.

(Forrás: Reuters, CNN, fotók: Getty Images)

november | beutazás | határnyitás | eu | amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom