A bringázás okozza a bolygónk lassú halálát

Az Urban Cycling Institute klasszikus posztjával tanítják majd a szarkazmust.

„A biciklizés a bolygónk lassú halála” – ezzel a frappáns felütéssel indított egy klasszikus közösségi médiás posztot az Urban Cycling Institute. Olyat, ami egy dörzsölt üzletember gondolkodásmódját idézi. Mi meg a posztot idézzük:

„Egy biciklista katasztrófa az ország gazdaságára nézve: nem vesz autót, és nem is vesz fel hitelt, hogy autót vehessen. Nem fizet biztosítást. Nem vásárol folyamatosan benzint, nem költ az autó karbantartására, javítására. Nem használja a fizetős parkolóhelyeket, nem okoz nagy közlekedési baleseteket, nem kell neki többsávos autópályát építeni.

Nem hízik el. Az egészséges emberek nem hasznosak gazdasági szempontból. Nem vesznek gyógyszereket, nem mennek kórházba vagy orvoshoz. Semmivel nem járulnak hozzá az ország GDP-jéhez.

Ezzel szemben minden új gyorsétterem legalább harminc munkahelyet hoz létre: tíz kardiológust, tíz fogorvost és tíz dietetikust, na és persze pluszban azokat, akik magában az étteremben dolgoznak.

Na, gyorsétterem vagy bringázás? Gondolkozz el, és dönts okosan!

PS: A séta még rosszabb. A gyalogosok még biciklit sem vesznek!”

Alighanem megtaláltuk a szarkazmus új definícióját.

Az amszterdami székhelyű UCI a bringázással kapcsolatos tudást osztja meg, kapcsolatot teremtve a hétköznapi felhasználók és a kerékpározás tudományos ismeretei között.

(Nyitókép: Unsplash)

urban cycling institute | kerékpár | bicikli | közlekedés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom