Négy európai fővárost köt össze ez az új, zseniális éjszakai vonat

Ha Brüsszelben elalszunk, Prágában ébredhetünk ezen a nagyszerű, új hálókocsis vonatúton.

Az éjszakai vonatok második aranykorukat élik és ebből Csehország sem akar kimaradni. A European Sleeper első Good Night Train járata március 25-én indul a belga fővárosából Csehország felé. Útközben áthalad Amszterdamon, Berlinen és több más, népszerű városon is.

A European Sleeper 2023 májusában indította el brüsszeli és berlini járatait, most pedig egy újabb útvonalon várják az utasokat. A céljuk pedig nem kevesebb, minthogy minden egyes évben új járatokat indíthassanak, ezzel is hozzájárulva egy integráltabb és fenntarthatóbb európai közlekedési hálózathoz.

A European Sleeper hisz abban, hogy az autósközlekedés és a repülőgépek mellett szükség van egy jó alternatívára, ráadásul a vonatközlekedést jóval egyszerűbbnek is tartják, hiszen a vonatok többnyire a városközpontokból indulnak és oda is érkeznek, ellenétben a periférián lévő repülőterekkel.

Martin Kupka cseh közlekedési miniszter úgy fogalmazott, az éjszakai vonatok mostanra szerte Európába visszatértek és nagyon örül annak, hogy ebből Csehország sem marad ki.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

prága | european sleeper | brüsszel | éjszakai vonat | vonat

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram