Budapesten is látható az AERON varázslatos laboratóriuma

A hazai fashion brand és Leila Guinefollau kollaborációja az alkotóelemeire bontja vissza az AERON DNS-ét, méghozzá kreatív, játékos és magával ragadó formában.

Először lesz látható Magyarországon az Art Market Budapest keretein belül az AERON installációja, amit a magyar márka idén nyáron mutatott be a koppenhágai divathét nyitónapján. Közel harminc országból érkező száz feletti kiállítójával, több tízezer nemzetközi látogatójával, kiemelkedő hazai és külföldi művészeti és műtárgypiaci személyiségeket felvonultató mintegy félszáz szakmai és társasági eseményével az Art Market Budapest hagyományos és népszerű eleme az európai művészeti naptárnak, az elmúlt évek kihívásai ellenére megszakítás nélkül eddig tizenkét alkalommal állt a művészetszerető közönség szolgálatára.

Az AERON Abstract Laboratory névre keresztelt alkotás a kreativitás születését ragadja meg, azt az önfeledt pillanatot, amikor játékuk során a gyerekek először merülnek bele a fantázia világába. A kézzel készült üvegek, és naivan formált porcelán tárgyak egytől egyig az AERON világára utalnak — a dán homok például a márka földszíneire, a Budapest térkép a brand otthonára reflektál absztrakt módon. Az installáció ugyanakkor egy kérdést is magában foglal: mikor engedtem olyannyira szabadjára a képzelőerőmet, hogy az életemet olyan könnyednek érzékeltem, mint egy önfeledten játszó gyermek?

– Miután először beszéltünk Leila egy nagyon cool vízióval állt elő, hogyan képzeli el ezt az együttműködést – mondta el Áron Eszter, az AERON alapítója a Roadster kérdésére. – Mi az AERONnál mindig nagyon a végeredményre koncentrálunk, amikor létrehozunk egy kollekciót. Ezért aztán nagyon izgalmas volt, hogy Leila egy másféle perspektívát hozott, ő inkább az alkotói folyamat hátterére koncentrált, arra, ami nem látható a nagyközönség számára. Ez nyitotta meg az utat az installáció alapötlete felé, ami az alapanyagokra, az apró részletekre koncentrál, amik tulajdonképpen a brand alapját jelentik.

– A projekt elején információt gyűjtöttem igyekeztem mindél többet magamba szívni a brandről, igyekeztem megismerni az AERON múltját – mondta el Leila Guinefollau Dániában élő multimédia művész. – Egy olyan széles perspektívában gondolkodtam, ami magában foglalja Esztert, az ő múltját, a várost, ahonnan érkezik, és azt is, hogy mi zajlik egy kollekció megszületésének hátterében. Az egész installáció középpontjában az a gondolat áll, hogy mi jelenti egy kollekció alapját, mi inspirálja Esztert? Egy szín? Egy anyag? Egy érzés? Ezeket az érzékeket próbáltam egy olyan installációban összefoglalni, ami egyszerre jelenti meg az alkotás tudományos, játékos és mágikus aspektusait.

– Érdekes volt egy művész szemén át látni, hogy milyen összetettnek látszik kívülről egy kreatív folyamat nálunk, mert számomra sokszor már nagyon magától értetődő az egész, holott nyilvánvalóan ez a legizgalmasabb rész – fejtette ki Áron Eszter. – Szerintem sokaknak izgalmas lesz ránézni arra, hogy milyen apró részletekből épül fel a brand DNS-e.

– Budapest a márka otthona. Ez az a hely, ahová mindig visszatérünk, éppen ezért fontos a számomra, hogy a hazai közösségünk is tudjon találkozni azzal az installációval, ami újabb lehetőséget adott a kapcsolataink mélyítésére a nemzetközi közönségünkkel – mondta Áron Eszter.

Az installáció megtekinthető az Art Market Budapest Art Extra szekciójában, a K110-es kiállítóhelyen.

installáció | leila guinefollau | aron eszter | aeron

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom