Így változott tavaly a ferihegyi reptér forgalma: ebből az országból utaztak a legtöbben

A márciusi vendégéjszakák mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér tavalyi utasforgalmáról is közzétette adatait a a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Eszerint tavaly húsz százalékkal, 14,6 millióra nőtt a forgalom, így az év végére elérte a 2019-es rekordév kilencvenegy százalékát. Az éves forgalom a 2020-as mélyponthoz képest 281 százalékkal emelkedett tavaly.

Az induló és érkező járatok száma 9,6 százalékkal, 108 068-ra nőtt 2023-ban.

Az európai utasforgalom 12,814 millió főt ért el, amely éves szinten 17,4 százalékos emelkedés 2022-hez képest. Tavaly 1,973 millió brit utas fordult meg a repülőtéren, ők voltak a legtöbben, majd az olaszok (1,600 millió) és a németek (1,503 millió) következtek. Az ázsiai országokból érkező utasforgalom tavaly negyvennyolc százalékkal, 1,567 millió főre emelkedett. A teherforgalom tavaly 6,7 százalékkal, 142 762 tonnára nőtt Budapesten.

Ezek most a világ legforgalmasabb repterei, és ha te is útnak indulsz, n ekövesd el ezt a hat reptéri hibát.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

repülőtér | liszt ferenc nemzetközi repülőtár | reptér | ferihegy | budapest airport

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram