Van egy szempont, ami alapján Budapest bekerült Európa legjobbjai közé

Rengeteg európai úti cél van, amely tudatosan törekszik a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vagy a zöldfelületeik növelésére. A DiscoverCars.com új tanulmányában a legfenntarthatóbbakat kereste, miközben figyelembe vette az egyes városokban található vegán éttermek és zöld területek számát, a legközelebbi repülőtereket és az elektromos járművek számára kiépített töltőponttal rendelkező szállodák arányát is.

Skócia fővárosa bizonyult így a legjobbnak, méltán érdemelte ki tehát az Európa legfenntarthatóbb városa címet. Edinburgh alacsony szennyezettségi szinttel és kiterjdt vegán kínálattal rendelkezik.

Edinburgh

A második helyen végzett Zürich a közelmúltban megszerezte az Európa legélhetőbb városának járó címet. Ott a szállodák öt százaléka rendelkezik elektromos töltőponttal. A harmadik Párizs lett, köszönhetően több mint háromszáz parkjának.

A DiscoverCars.com szerint ez Európa húsz legfenntarthatóbb városa:

 1. Edinburgh, Skócia
 2. Zürich, Svájc
 3. Párizs, Franciaország
 4. Barcelona, ​​Spanyolország
 5. Rotterdam, Hollandia
 6. Hamburg, Németország
 7. Gent, Belgium
 8. Koppenhága, Dánia
 9. Torino, Olaszország
 10. Limerick, Írország
 11. Salzburg, Ausztria
 12. Vaduz, Liechtenstein
 13. Budapest, Magyarország
 14. Luxembourg város, Luxemburg
 15. Göteborg, Svédország
 16. Helsinki, Finnország
 17. Pamu, Észtország
 18. Monte Carlo, Monaco
 19. Porto, Portugália
 20. Oslo, Norvégia

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

fenntarthatóság | párizs | zürich | edinburgh | fenntartható

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram