A Távol-Kelet egyik világörökségi helyszínére indul új légijárat Budapestről

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén nyártól már egy hatodik nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.

A körülbelül tizenhárommillió lakosú Hszian Senhszi tartomány székhelye és egyben a legnagyobb városa is. Pekingtől mintegy kilencszáz kilométerre délnyugatra fekszik, fontos ipari és pénzügyi központ.

Emellett a turistáknak is érdekes lehet, mint a világ egyik legősibb települése. A mai napig megmaradt tizenegy kilométer hosszú városfala, amelyre a nyolcadik században egy tizenhárom emeletes pagodát építettek.

Innen indult a selyemút és itt található az agyaghadsereg is, mindkettő maradványai a világörökség részét képezik.

Nemrég egy másik útvonalat is bejelentettek, a China Southern Airlines júniusban járatot indít Budapest és Kuangcsou között. Ezzel heti tizenhétre nő a járatok száma a két ország között, ez pedig Közép-Európából a legtöbb.

Ezzel Peking, Sanghaj, Csungking és Ningbó után már Kuangcsou is közvetlenül elérhető lesz Budapestről. A mintegy tizenötmilliós metropolisz, a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuantung tartomány fővárosa, ahol olyan vállalatóriásoknak vannak központjai és nagy gyárai, mint a Byd, a Huawei, a Zte, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

Egy új tanulmány szerint a kínai városok a következő évtizedben komolyan átalakítják a globális utazási piacot, erre pedig többek között ilyen futurisztikus repterekkel készülnek.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Unsplash)

járat | légi | hszian | repülő | kína

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram