Budapest a leggazdagabb európai városok közé tartozik, ha erről az egyetlen dologról van szó

A városokat számos szempont alapján lehet rangsorolni, ilyen például a kincsvadászat, amely a Confused.com kutatásának adta a központi témáját.

A Confused biztosító vállalat összehasonlította az európai városokat aszerint, hogy melyek az antikvitás szempontjából a leggazdagabbak. Budapest elképesztően jól teljesített, a tíz pontos indexből 7,02 pontot ért el – számol be a turizmusonline.hu.

A magyar főváros kiemelkedően jól teljesít régiségboltjainak kínálata tekintetében is, egyes számítások szerint negyvenkét százalékkal jobban, mint például a szlovén Maribor.

Budapesten több, mint kétszer annyi régiségbolt jut százezer főre vetítve, mint Bukarestben.

Az antik tárgyak szakértői Koppenhágát ítélték legjobbnak, 8,66 pontot értek el a lehetséges tízből, köszönhetően többek között annak, hogy a dán főváros ad otthont Európa egyik legkiválóbbnak ítélt régiségboltjának. Mindemellett Koppenhágában százezer emberre több mint kétszer annyi lelőhely jut, mint a svédországi Göteborgban.

Lettország fővárosa, Riga a második legjobb úticél az antik tárgyakba beleszerelmesedett gyűjtőknek Európában,

tízből 8,56 pontot ért el.

Mindehhez az is hozzájárul, hogy az ország egyre komolyabban veszi a fenntartható vásárlás gyakorlati megvalósítását, azaz a régi holmik újra felhasználását. A lett főváros harmincegy százalékkal magasabb pontszámot ért el ezen a téren, mint Észtország fővárosa, Tallinn, amely csak a harmincadik helyen áll az összesített eredmények között.

Amszterdam, Bergen, a luxemburgi Diekirch, Vilnius, az írországi Dublin és Cork, valamint Valletta szintén előkelő helyezést ért el.

(Forrás: Turizmusonline, fotók: Getty és Unsplash)

kincsvadászat | budapest | antikvárium | koppenhága | régiség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom