Új, egzotikus úti célra repülhetünk közvetlenül Budapestről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön jelentette be a hírt.

A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, így Magyarország és Kína között már heti tizenhét légijárat fog közlekedni. Mint a miniszter hozzátette, így Magyarország listavezetővé válik a közép-európai térségben a kínai utazási lehetőségek terén.

Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között.

A mintegy tizenötmillió lakosú távol-keleti metropolisz a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa. Olyan vállalatóriások központjai és gyárai kaptak itt helyet, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak. A 127 millió lakosú tartomány termeli a kínai GDP tíz százalékát.

Kínába idén egy másik okból is egyszerűbb lesz beutazni, ráadásul az ország egy több évig elzárt régiót is megnyit most a turisták előtt.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

Kuangcsou | magyarország | kína | utazás | város

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram