Egyre több budapesti kerületben emelkednek egymillió forint fölé a négyzetméterárak

Budapesten átlagosan tíz százalékkal nőtt a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 2023-ban, hatra bővült a kerületek száma, ahol a négyzetméterár már meghaladta az egymillió forintot, a legdrágább kerület a XII., a legolcsóbb a XX. volt - írja a Duna House a fővárosi ingatlanárak alakulását elemző összefoglalójában.

Kiemelték: a 2022-es értékesítési adataik alapján a fővárosban az átlagos négyzetméterár elérte a nyolcszáznyolcvannégy ezer forintot. Az adásvételekben az átlagos alapterület hatvanöt négyzetméterre csökkent,

az ár négy százalékkal 57,3 millió forintra nőtt.

A legmarkánsabb árváltozás a négyzetméterárakban a XVI. kerületben volt, harminchárom százalékkal hétszázhetvenhárom ezer forintra emelkedett. A négyzetméterár húsz százalék felett nőtt a II., III. a XII. és a XVIII. kerületben, de csak egy százalékkal a XIX. és a XI. kerületben, illetve nem változott Budafokon.

Voltak olyan kerületek is, ahol csökkent az ár: egy százalékkal a IV. és a XXI., három-négy százalékkal a XIV. és a XXIII. kerületben - részletezték.

A legdrágább négyzetméterár a XII. kerületben alakult ki 1,3 millió forinttal. Az egymillió forint felettiek csoportja háromról hatra bővült:

a XII., az V. és az I. mellé felzárkózott a II., a VI. és a XIII. kerület.

A legalacsonyabb fajlagos átlagos ingatlanár a XX. kerületben volt ötszázkilencvenezer forinttal, ezt követte a XXI. kerület hatszáznyolcezer forinttal.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

ingatlan | árak | áremelkedés | budapest | ingatlanpiac

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom