Nagyon irigyelnénk ezt a nyilvános vécét, ha nem éppen Budapesten lenne

Kiss Miklós legújabb projektje Budapestre csempészett public art, méghozzá olyan szubzsánerben, ami itthon eddig nagyon hiányott: a nyilvános vécék sajátos kategóriájában.

Nyilvános vécéből sok különlegeset láttunk már, elsősorban a Távol-Kelet erős ebben, nemrég például egy kínai bevásárlóközponté lett a világ legszebbje a műfajban, de Tokiót is teleszórták az olimpia előtt dizájn közvécével, még a világ egyik legjobb építésze, Kengo Kuma is tervezett. Vagy említhetnénk a norvég beülőst, ahonnan a sarki fény látványa élvezhető. De most Budapest is elkezdte behozni a lemaradását, a jelige

PUBLIC x ART x TOILET

azaz a nyilvános vécé és a művészet találkozása, méghozzá Kiss Miklós (vagyis kissmiklós) unikális látásmódjában.

Az összművészeti projektben kissmiklós tervezte meg a koncepciót, a funkciót, a belsőépítészetet és a grafikákat, a saját művészeti munkáit egy ütős, popos élménnyé desztillálva. Na és persze kissmiklós nem lenne kissmiklós, ha nem csavart volna még egyet a projekten:

az art toilet mellett art shop és art gallery is készült, így állt össze a POP&ROLL koncepció.

Ebből az art shop az, ami, a galériában pedig kortárs művészek időszaki kiállításai lesznek majd láthatóak.

 

Az alap pedig ugyebár az art toilet: húsz, saját világgal rendelkező közvécé, közel száz, a neo-pop art stíluselemeit felvonultató artworkkel. Művészet, dizájn, pop és art, no meg a nagyon is emberi szükségleteket kielégítő funkció ötvöződik a belső térben, ahol a terek és a műalkotások köztéri műalkotásként egyesülnek.

Az építészetben Kárpáti Fanni, a 3D-s szobrokban Nagy Kovács Ferenc segített kissmiklósnak, a fotókat Sarah Eszternek és Herendi Dánielnek köszönhetjük.

POP&ROLL

Helyszín: 1051, Budapest, Dorottya utca 6.
Ha mindhárom egységet egyben szeretnéd látni: szerda - vasárnap, 11.00-18.00

nyilvános wc | public art | kiss miklós

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom